fbpx
 
NATUR OCH FRITID

Åtta charmiga gästhamnar i Landskrona och på Ven

Med åtta charmiga gästhamnar är Landskrona en perfekt destination för dig med egen båt. På nära håll finns Landskronas vackra stadskärna, pittoreska fiskelägen och flera White guide-restauranger.

Landskrona är en perfekt destination för dig med egen båt. Foto Anders Ebefeldt

Landskronas nyaste gästhamn är Nyhamn Marina vid stadskajen i hjärtat av Landskrona. Hamnen är en moderniserad industrihamn där modern arkitektur och äldre byggnader smälter samman. Gästhamnen har nu plats för cirka 30 gästande båtar. I närheten av Nyhamn Marina finns ett varierat utbud av aktiviteter, utflykter och upplevelser. Precis intill hamnen ligger Hotel Öresund med restaurang och spa, och en bit bort finns en citystrand, utomhusbad, minigolf, skatepark och utomhusgym. Ytterligare fem minuters promenad bort kan man gå på historisk upptäcktsfärd på Citadellområdet, vid den välbevarade fästningen från 1500-talet. Landskronas stadskärna ligger precis intill och lockar med caféer, restauranger, shopping och kultur som Landskrona museum och Landskrona konsthall.

Hamnar i Borstahusen och Ålabodarna

I de pittoreska fiskelägena Borstahusen och Ålabodarna norr om Landskrona finns genuina gästhamnar med badstränder, kultur och gourmetrestauranger. I Borstahusen hittar man kulturhuset Pumphuset som är museum, konsthall och restaurang under samma tak. I Ålabodarna är Hamnkrogen öppen på sommaren och Örenäs slott ligger på promenadavstånd från hamnen.

Matintresserade båtresenärer får inte missa Kyrkbackens hamn på Ven. Här hittar man White Guide-restaurangen Ella med inriktning fisk och skaldjur och Bread on Wine som serverar tapas och erbjuder över 300 olika sorters vin.

Åtta gästhamnar i Landskrona och på Ven:

• Nyhamn Marina, nyhamnmarina.se
• Landskrona Lustbåtshamn, landskronass.se
• Lundåkrahamnen, lundakrahamnen.se
• Borstahusens hamn, borstahusens-ss.se
• Ålabodarnas hamn, alabodarna.se
• Kyrkbackens hamn, kyrkbacken.se
Bäckvikens hamn
• Norreborgs hamn, norreborgshamn.se

-----