fbpx
 
NATUR OCH FRITID

Därför golfar fotbollsproffset helst i Landskrona

Både 2017 och 2018 utsågs Landskrona till Sveriges bästa golfstad av tidningen Svensk Golfs läsare. Enligt fotbollsproffset i engelska Wigan, Jonas Olsson, sticker Landskrona ut som golfstad  på grund av läget och banorna.

På Landskrona golfklubbs banor har du utsikt över Ven och Öresund. Foto: Mickael Tannus

Fotbollsproffset Jonas Olsson är en av många fritidsgolfare som uppskattar att spela golf i Landskrona.

– Ur en golfspelares perspektiv har Landskrona ett bra läge med väldigt fina och varierande golfbanor. Landskrona Golfklubb ligger väldigt vackert vid havet i Borstahusen. När man kommer upp på toppen av Erikstorpsbanen har man vacker utsikt över sundet där man ser både till Köpenhamn och Helsingör, säger Jonas Olsson.

Jonas Olsson växte upp i Borstahusen, ett stenkast från Landskrona Golfklubb, och spelade mycket som yngre. Han har testat alla banor i Landskrona och har niohålsbanan på S:t Ibbs Golfklubb på Ven som en av sina favoriter. Här kan en härlig golfrunda kombineras med en middag på en av öns fantastiska restauranger.

I dag blir det inte så många golf- rundor, men han använder golfen till att koppla av med goda vänner eller för att lära känna nya lagkamrater. Precis som på fotbollsplanen har Jonas Olsson stor användning av sin fysik på golfbanan.

– Jag är lång och slår ganska långt men också snett. Mitt närspel och mina puttar är ganska bra, men jag spelar inte tillräckligt för att hålla en hög nivå. Men jag tycker det är väldigt kul. När fotbollssäsongen slutar i mitten av maj hoppas Jonas Olsson att det kommer att finnas tid till ett par golfrundor i Sveriges bästa golfstad – Landskrona.

-----