fbpx
 
NATUR OCH FRITID

Här finns Sveriges bästa havsfiske

Torsk, plattfisk eller makrill? Havsfisket i Öresund bjuder på varierande fiske. Vill du hålla till på lugnare vatten kan du söka dig till vallgraven vid Landskrona citadell.

 

Fiskeguiden Timmie Wallin med sin storfångst

Havsfisket i Öresund är inte bara en aktivitet för erfarna fritidsfiskare, utan också för barnfamiljer och kompisgäng som fiskar för första gången. Året om arrangerar Landskronabåtarna fisketurer från Landskrona med rymliga fiskebåtar till Sveriges bästa havsfiskevatten i djuphålorna mellan Landskrona och Ven. Pilkfiske på djupt vatten där man kan fånga torsk, sill och makrill är populärt året om. På hösten kan man framför allt fiska torsk som har gått in på grundare vatten för att hitta föda. I Öresund kan man fånga torsk med spö, vilket inte är möjligt i Östersjön eller på Västkusten.

Piggvar och torsk på kroken

Hösten är också högsäsong för plattfisk och då arrangeras bottenmeteturer, vilket är ett relativt enkelt fiske som inte är så fysiskt krävande. De plattfiskar som oftast hamnar på kroken är piggvar, rödspätta, skrubba och sandskädda. På vintern samlar de stora torsken sig på havsbotten i Öresund och skapar ett fantastiskt spännande fiske. Torsken kan på denna årstid väga upp till mellan 10 och 20 kilo och fisket kräver fysisk styrka och kunskap. På fiskebåtarna är erfaren och kunnig personal alltid på plats och hjälper till att säkra ett framgångsrikt fiskeäventyr. Det är inte bara på havet det finns fiskemöjligheter i Landskrona. Man kan få en alldeles unik fiskeupplevelse i en historisk miljö med fiske i Citadellets vallgrav. Man kan också fiska i Saxån söder om Landskrona.

Mer information om fiske finns på landskrona.se

-----