fbpx
 
NATUR OCH FRITID

Havsidyll i Borstahusen

Borstahusen är en riktig havsidyll med ursprungsbebyggelse från 1700-talet. Här kan du strosa runt i gränderna och titta på de vackra gamla husen, bada i havet, spela golf, äta på någon av gourmetrestaurangerna, köpa färsk fisk eller fiska krabbor på bryggan.

Lill-olas badstrand i Borstahusen. Foto: Mickael Tannus

Borstahusen erbjuder bra havsbad för hela familjen. Här finns två badstränder, Cement som ligger precis intill den pittoreska hamnen och Lill-olas som erbjuder långgrund strand och brygga med hiss för rörelsehindrade. För dig som vill upptäcka det som finns under vattenytan är snorkelleden en rolig aktivitet. På båda stränderna finns lekplats, toaletter och glasskiosk.

För den kulturintresserade kan vi rekommendera ett besök på Kulturhuset Pumphuset. I sommar visas här måleri av Olle Schmidt samt måleri och skulptur av Kaj Engström. Avsluta gärna besöket med en matbit i restaurangen, som ligger precis vid vattenbrynet.

Landskrona blev Sveriges bästa golfstad 2017 och 2018. I Borstahusen ligger en av våra golfbanor, Landskrona GK. Här spelar du precis intill havet och utsikten över sundet och ön Ven är magisk.

Precis intill golfbanan ligger vår 5-stjärniga camping och stugby, Mötesplats Borstahusen. Förutom boende finns här också spa och restaurang Erikstorps Kungsgård.

För dig som kommer med egen båt är Borstahusens gästhamn ett utmärkt alternativ.

-----