fbpx

Jakob Hellman

  1. Start
  2. Sommar i Landskrona
  3. Jakob Hellman

I över 30 år fick fansen vänta. Men så släppte Jakob Hellman sitt andra album, ”Äntligen borta”. Och resten är historia. 

Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”…och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett uttryck bestående av lika delar naivitet och melankoli. 

Med ”…och stora havet” skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna.  

Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio är alla artister som är svåra att tänka sig utan de dörrar Jakob Hellmans debutalbum öppnade. 

Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. Nu är vi mitt i en ny berättelse. Berättelsen Artisten som försvann är nu förbytt i Artisten som kom tillbaka. Att det andra albumet var efterlängtat är tre decenniers största underdrift. Jakob Hellman gör ett intimt nedslag i Landskrona i sommar, tillsammans med en pianist, och utlovar en magisk spelning.  

Landskrona, Slottsparkens scen fredag 5 augusti kl 20.00. Vi ses där! 

Entrén till Slottsparken hittar du vid Säbygatan/Eriksgatan (Google Maps)

Jakob Hellman

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.