fbpx

Musik i stadskärnan

  1. Start
  2. Sommar i Landskrona
  3. Musik i stadskärnan

Alla onsdagar i juli bjuds det på gatumusik i stadskärnan klockan 11.30–14.30. Musikerna kommer röra sig runt i stadskärnan och spela från några olika platser. Startpunkten blir från Rådhustorget där vår sommarscen finns.

6 juli: Grass Tank
13 juli: Mpho Ludidi
20 juli: Anna Österby med vänner
27 juli: Anna Österby med vänner

Grass tank

Grass Tank är Sveriges absolut hårdaste outlaw bluegrassband. Östgötaslätten har fostrat ett sound som är svårt att beskriva men lätt att känna igen. En manisk banjo klättrar frenetiskt på den tunga och bestämda kontrabasen. Dessa två omges av sofistikerat gitarrspel och melodiseras sedan av häpnadsväckande rocksångare. De har hunnit med länder som Belgien, Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Italien, Danmark och Norge och kommer nu hit till oss igen! Senast i maj gästade de Landskrona och Rådhustorget i samband med Martinas Marknad.

Mpho Ludidi är en Landskrona-baserad sydafrikansk sångare och låtskrivare. En av Mphos musikaliska höjdpunkter var inspelning med en av Sveriges innerliga gospelrappare, Sebastian Stakset på låten Son of God.

Ludidi hamnade bland de fem bästa i den internationella musiktävlingen, 16:e Independent Music Awards med sin låt Ithemba (Hope), och blev också semifinalist vid International Songwriting Competition år 2020 med sin låt, As One.

Onsdag 20 juli – Anna Østerby med vänner
Henriette Flach (fiol) och Anna Østerby (dragspel) kommer denna onsdag spela traditionell folkmusik. Fina valser, svängiga polskor och ett par egenskrivna låtar. De två unga musikerna har jammat och spelat mycket ihop i flera år. Nu ser de fram emot att skapa liv och musik på gatorna i Landskrona.

Onsdag 27 juli – Anna Østerby med vänner
Rasmus Erlandsson (cittra) och Anna Østerby (dragspel) lärde känna varann på Skurups Folkhögskola, där de pluggade svensk folkmusik i två år och spelade ihop och med massa andra unga musiker varje dag. Sen dess har de startat folkkvintetten ’Fantileja’, som åker till både Danmark och Sverige över sommaren, men skall denna onsdag spela härlig och rivig musik som duo från den skandinaviska och keltiska folkmusiktraditionen.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.