fbpx

The Dahmers

  1. Start
  2. Sommar i Landskrona
  3. The Dahmers

I ett tumult av punkenergi, klassisk rock och catchiga pop-melodier som sätter sig som en blodigel på hjärnan har The Dahmers formats. Ett Frankenstein´s monster som inte drar sig för att mixa sina vitt spridda influenser.

Man kan höra inspiration från band som bl.a. Ramones, Thin Lizzy, Beatles, Misfits, Status Quo, Black Flag och ABBA. Resultatet blir adrenalinfylld punkig garagerock med catchiga medryckande pop-melodier. Blandat med mörka teman om skräck, frustration och utanförskap gör dessa kontraster The Dahmers till ett färgstarkt och originellt band som går sin egen väg.

Skräckorkestern från Bromölla släppte sitt debutalbum ”Demons” 2014 och har sedan dess flitigt släppt ut både singlar och EP’s på löpande band. Deras singel “Blood on my hands” knep en plats på P3’s årsbästalista 2016. 2017 släppte bandet sitt andra album “In the Dead of Night” som följdes upp med flitigt turnerade i Sverige och i resten av Europa.

2018 släpptes samlingsalbumet ”Down In The Basement” med samlade singlar. Sedan starten har bandet turnerat med band som bl.a. Against me!, The Dwarves och Millencollin i Sverige och övriga Europa. 2020 släpptes deras efterlängtade EP ”Witching Hour” som fick ett varmt mottagande av publiken.

Landskrona, Slottsparken 12 augusti kl 18.00. Vi ses där! 

Svante Sjöblom

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.