fbpx

Vet hut

  1. Start
  2. Sommar i Landskrona
  3. Vet hut

Vet Hut bildades 2013 då de fem medlemmarna som bestämde sig för att spela punk ihop. Hur det gick till vet ingen riktigt. Det var inga planer på att det skulle låta bra, bara att det skulle vara sång på svenska och att det skulle gå snabbt. Plötsligt befann sig Vet Hut i Tambourine Studios i Malmö för att spela in första EP:n ”Översittarjävlar”.  

En limiterad kassett med ”Översittarjävlar” gavs ut i samband med bandets första spelning. 

P3-Rock spelade ett par av låtarna ett antal gånger och snabbt var fem nya låtar skrivna för att återigen gå in i Tambourine Studios. När EP var färdigmixad så tyckte Vet hut att en LP var på sin plats. ”Översittarjävlar” på sida A och nya EP:n ”Vafan!” på sida B. 2018 kom tredje EP:n ”Mot en säker död”.  

Vet Hut spelar snabb svensk punk med med en inspiration i såväl rock som hårdrocken. Jenkas starka stämma, texter som slår som en käftsmäll, tillsammans med massiv vägg av trummor, gitarrer och bas ger bandet ett unikt rått sound. 

Bandet har bland annat delat scen med punkikoner som Charta 77, Lastkaj 14 med flera. De har även spelat på premiären av American Idiot på Malmö Opera. 

Vet Hut spelar i Slottsparken i Landskrona den 12 augusti kl. 19.00.

Entrén till Slottsparken hittar du vid Säbygatan/Eriksgatan (Google Maps)

 

Vet Hut

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.