fbpx
 
UTBILDNING

Öresundsgymnasiet – en kunskapsinriktad och internationell skola

Öresundsgymnasiet i centrala Landskrona är en kunskapsinriktad och internationell skola som erbjuder dig stora möjligheter att utvecklas på skolan och genom våra internationella samarbeten. Öresundsgymnasiet erbjuder 8 nationella program som alla ger grundläggande behörighet att studera vidare.

Öresundsgymnasiet erbjuder följande program:

Ekonomi
Programmet ger dig färdigheter i att starta och driva företag och du för möjlighet att starta ett UF-företag (Ung Företagsamhet) tillsammans med andre elever.

Samhällsvetenskap – inriktning beteendevetenskap
Inom ramen för beteendevetenskap kan du dessutom profilera dig mot interkulturella och internationella frågor samt kriminologi.

Teknik 
Programmet ger dig en teoretisk utbildning med praktiska inslag som leder direkt till civilingenjörsutbildningar. Vi erbjuder även sommarutbildning tillsammans med stadens teknikföretag.

Naturvetenskap – inriktning naturvetenskap eller naturvetenskap & samhälle
Detta är programmet för dig som drömmer om att bli ingenjör, läkare, veterinär, biomedicinsk analytiker eller gymnasielärare.

Barn- och fritid – med inriktning pedagogisk arbete
Programmet utvecklar dina färdigheter i kommunikation, konflikthantering och pedagogiskt arbete och är för dig som har siktet inställt på t.ex. lärarhögskolan eller polishögskolan.

Bygg- och anläggning – inriktning husbyggnad
Programmet är branschrekommenderat av byggnadsindustrins yrkesnämnd och kan leda både till arbeta direkt efter gymnasiet eller högre studier.

El- och Energi – inriktning elteknik
Programmet ger dig teoretiska och praktiska kunskapar för att installera, underhålla och reparera elektriska installationer. Under din utbildningstid är du ute på företag i minst 15 veckor och det finns goda möjligheter till arbete direkt efter avklarad examen.

Vård- och Omsorg – profilering mot hälso- och sjukvård
Vill du hjälpa människor att få bättre livskvalitet? Då är Vård- och omsorgsprogrammet rätt för dig. Du lär dig att bemöta, hjälpa och vårda människor i alla åldrar och i olika situationer på ett professionellt sätt.

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)
För dig som vill kombinera din idrottssatsning med gymnasiestudier erbjuder Öresundsgymnasiet Landskrona nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom golf och fotboll. Läs mer om hur du kombinerar gymnasiestudier med din idrottssatsning här.

Läs mer om Öresundsgymnasiet här.

-----