fbpx
 
VEN

Planera din resa till Ven

Här får du svar på frågor som; Var parkerar jag min bil i Landskrona? Vilka färjor trafikerar Ven? Hur är det öppet? Hur tar jag mig enklast runt på ön?

Foto: Johan Spjuth

Kontakta turistinformationen

Ring eller maila oss så hjälper vi dig med dina turistiska frågor om Ven. Våra telefontider är måndag-fredag 10.00-13.00. Om vi inte har möjlighet att svara så lämna ett meddelande så ringer vi upp så fort vi kan.
+ 46 (0)418-47 30 00
visit@landskrona.se

InfoPoint

Om du önskar personlig service under din vistelse på Ven är du välkommen att besöka våra InfoPoints.
Hitta närmsta InfoPoint

Finns det en karta över Ven?

Det finns en karta där alla sevärdheter, aktiviteter, boenden och restauranger är utsatta. Du kan ladda ner kartan digitalt eller kontakta turistinformationen så skickar vi den med post till dig. Ladda ner din Venkarta här

Hur tar jag mig till Ven?

Ventrafikens färjor trafikerar Landskrona och Ven dagligen, året om. Under sommaren kan du även åka från Råå, Helsingborg och Köpenhamn.

Var parkerar jag bilen?

Bilen lämnar du lämpligast på fastlandet. Precis intill färjeläget finns två parkeringar. En 3- och en 7-dygnsparkering. Betalautomaten tar kort. Du kan också ladda ner Park on off appen kostnadsfritt för att betala för din parkering.
Hitta parkering

Var parkerar jag bussen?

På Kolgatans parkering (precis intill Ventrafikens terminal) kan du stå 1h.  På Magasinsgatan, bakom järnvägsspåret, kan du stå upp till 24h. Här i från är det ca 5 minuters promenad till Ventrafiken och ca 10 minuter till stadskärnan. Du kan också stå längs gatorna som ligger intill Magasingatan. Här är det 24h parkering. Vi har tyvärr ingen långtidsparkering för bussar.

Hur tar jag mig runt på Ven?

Enklast tar du dig runt på ön med cykel men självklart finns det också andra transportmedel. Skånetrafikens bussar kör enligt tidtabell mellan Bäckvikens hamn och Kyrkbackens hamn. Om ni kommer som grupp går det att abonnera en buss alternativt åka traktorsläp. Det finns även taxi, häst och vagn samt golfbilsuthyrning.

Hur är det öppet på Ven?

Under högsommaren är det mesta öppet dagligen men utanför säsong kan det vara bra att förboka exempelvis ditt restaurangbesök.
Venkalendern

Kan jag få hjälp med att boka min gruppresa?

bland kan det vara skönt att låta någon annan planera och boka resan och kanske speciellt när man reser som grupp. Om du önskar hjälp med din bokning kan du kontakta Vens Lilja eller de olika boendeanläggningarna på Ven. Kontaktinformation till anläggningarna hittar du här

Cykla på Ven

Foto: Anders Ebefeldt/Studio-e.se

-----