fbpx

8 aktiviteter för barnfamiljen

  1. Start
  2. Barn & familj
  3. Besöka
  4. 8 aktiviteter för barnfamiljen

Tips på 8 aktiviteter för barnfamiljen

Här får du 8 tips på kostnadsfria aktiviteter som du kan göra med barnen. Vad sägs om att åka skridskor, grilla pinnbröd eller titta på 8000 år gamla skelett?

Lek kurragömma i Saxtorpsskogen

Saxtorpsskogen är en av Landskronas naturreservat. Här växer en blandning av löv och barrträd och skogen känns som om den är tagen ur Elsa Beskows sagor. Här kan ni vandra längs slingrande stigar, leka kurragömma mellan träden och följa Sagoslingan eller Trädslingan för att lära er mer om skogens växter och djur. Här finns även grillplats.

Länk till karta för parkering

Grilla pinnbröd

Att laga mat över öppen eld är en rolig aktivitet. Pinnbröd är både enkelt och gott och det är spännande att se när brödet gräddas över glöden. De lite större barnen kan även få tälja till pinnarna som man sätter degen på. Det brukar vara väldigt uppskattat.

Vid Lill Olas badstrand finns grillar (Länken går till Google maps)

Några personer lagar mat över öppen eld

Besök biblioteket

Det är mysigt att gå till biblioteket och låna böcker.
Stadsbiblioteket har många återkommande aktiviteter för barn och unga. Här arrangeras det mysiga sagostunder i bibliotekets hemliga sagorum, roliga sångstunder, filmklubb för de små barnen och Biblioteksklubben för de lite större.

Länk till bibliotekens webbsida

Två flickor och en kvinna sitter på ett bibliotek

Lek på någon av Landskronas lekplatser

Citadellområdet är inte bara en spännande historisk plats utan här finns också en rolig lekplats med hoppstubbar, lekbåt, balansbom, rutschkana, klätterställning och lekhus.
Länk till karta

Vid Emaljgatan hittar du en av Landskronas större lekplatser. Det höga tornet med snirkliga rutschkanor är riktigt kul men också de kluriga klätterväggarna och blåtandshögtalaren.
Länk till karta

I Borstahusens hamn finns en liten men väldigt rolig lekplats med tema hav/båtar.
Länk till karta

Mitt i stadskärnan hittar du Teaterparkens lekplats med bland annat studsmattor, klätterställningar och gungor som man kan gunga riktigt högt på.
Länk till karta

A boy is climbing a net on a plyground

Hoppa i komposten och titta på 8000 år gamla skelett

Landskrona museum är ett perfekt besöksmål för familjen. Det finns många spännande utställningar som passar både stora och små. Titta in i den gamla speceriaffären, kika på Enoch Thulins flygplan och på skelett som är 8000 år gamla.

I Trädgårdslandet kan ni klättra i komposten, krypa i kaninernas labyrint, plocka morötter eller sjunga en sång med snigeln. Passar barn i åldern 0-5 år.

I Ateljé Nell står alltid material framme till barn och familjer som vill uttrycka sig konstnärligt på egen hand. Ta med ett skissblock ut i  utställningarna eller sitt vid borden i ateljén en stund. Skapa fritt eller utgå ifrån några av skissövningarna som finns till hands.

Länk till Landskrona museums webbsida

Två personer studerar ett föremål i en monter

Hälsa på djuren i Karlslundsparken

Karlslundsparken har en mindre djurpark med lantdjur som kor, getter och grisar. Här finns också en stor lekplats.

Länk till karta

Två getter springer

Åk skridskor

Under jullovet är det extra öppet i ishallen. Ta med varm choklad och smörgåsar så att ni kan fylla på med energi mellan åken.

Se ishallens öppettider här

Flera personer åker skridskor i Landskronas ishall

Gå på äventyr i naturen

Ladda ner Geocaching-appen, skapa ett kostnadsfritt konto och ge er ut på äventyr. Detta är ett kul sätt att umgås i naturen.

Läs mer om Geocaching

En liten plastburk är gömd vid ett staket

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.