fbpx

Landskronas arkitektur – digital guidning

  1. Start
  2. Kultur
  3. Besöka
  4. Landskronas arkitektur – digital guidning

Landskronas arkitektur-digital guidning

Landskrona bjuder på fascinerande arkitektur från olika tidsepoker. 

Klicka på Google maps kartan nedan för att gå en digital vandring.

Citadellbadet

Bland pärlorna finns Citadellbadet som ritades av den både nationellt och internationellt kända arkitekten Gert Wingårdh år 2007. Badet är stilsäkert och enkelt i sin form och har fina utsmyckningar som förstärker intrycket av vatten. Färgerna turkost och blått återkommer på flera ställen.

En bild på Citadellbadet

Landskrona idrottshall

Landskrona idrottshall ritades av den framstående arkitekten och designern Arne Jacobsen. Detta blev ett av hans sista projekt som invigdes 1965. Det är en renodlat modernistisk byggnad som är enkel i sitt utseende med stora glasfasader och utskjutande tak av plåtkassetter. Arenan är nedsänkt i marken och har 1100 sittplatser.

Landskrona konsthall

Landskrona konsthall anses vara Skånes vackraste konsthall och ritades av Fritz Jaenecke och Sten Samuelson. Byggnaden uppfördes som en tillfällig utställningshall för industridesign i samband med Landskronas 550-års jubileum 1963. Hallen har en stomme av betong och stora glasade fasader. Man får en känsla av att den svävar ovan mark. I Konsthallens atriumgård finns en japansk trädgård skapad av Ulla Mohlin. Runt om konsthallen finns en skulpturpark med verk av 20 konstnärer.

Landskrona konsthall

Landskrona stadshus

Stadshusets huvudbyggnad har en T-formad kropp i sex våningar. Fasaderna är i guldeloxerat aluminium och guldglasfönster. Byggnaden ritades av Sten Samulesson och Inge Stoltz 1976. På bild ovan.

Landskrona stadshus

Foto: Anders Ebefeldt/Studio-e.se, Ulf Celander, Ole Jais, Landskrona stad

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.