fbpx

Upplev Landskrona med cykel

  1. Start
  2. Natur & hav
  3. Besöka
  4. Upplev Landskrona med cykel

Upplev våra cykelleder

Landskrona och Ven bjuder på härlig cykling längs spännande havskust och genom vackra naturreservat. Cykelleden Sydkustleden sträcker sig genom Landskrona och bjuder på totalt 90 mil varierad cykling.

Sydkustleden

Den nationella cykelleden Sydkustleden sträcker sig från Simrishamn till Helsingborg. Hela sträckan blir totalt 90 mil varierad cykling. Cykelleden går igenom Landskronas gemytliga stadskärna, förbi det pittoreska fiskeläget Borstahusen och vidare upp mot Glumslövs där det bjuds på en fantastisk utsikt över Hilleshögs dalar, Öresund och ön Ven.

I stadskärnan får du inte missa ett besök på Citadellet, Landskrona slott, en fästning från 1500-talet. Precis intill slottet ligger också Landskrona konsthall, Landskrona museum och Rothoffs museikoloni som är den enda av sitt slag i Sverige. Stadskärnan erbjuder flertalet restauranger, caféer och butiker.

Cykelvägen från stadskärnan till Borstahusen går längs havet. Det är trevligt att flanera runt i gamla Borstahusen där det finns bebyggelse från 1700-talet. I hamnen kan du ta ett dopp i havet eller avnjuta en god middag på till exempel Pumphuset. Väl på Pumphuset måste du även besöka deras konsthall och museiutställning.

Turen vidare mot Glumslöv går lätt uppför men belöningen är en utsiktsplats som är utöver det vanliga.

Sydkustledens webbsida

En mamma och två barn med cyklar och kärra

Cykla på Ven

Ön Ven bjuder på gemytlig cykling för hela familjen. Längs turen kan ni stanna till och ta ett dopp i havet, äta en bit mat, besöka Tycho Brahe-museet eller bara njuta av naturen och stillheten. Färjan från Landskrona till Ven går året om och tar endast 30 minuter.

Ventrafikens webbsida
Vens cykeluthyrnings webbsida

Fler Ventips

Bike approved accommodation 

Tre boendeanläggningar i Landskrona har fått stämpeln Bike approved accomodation vilket betyder att de erbjuder möjlighet till säker cykelförvaring över natten, möjlighet till avspolning av cykeln och cykelpump. De flesta anläggningarna erbjuder dessutom fler faciliteter som t.ex. verktyg, liten verkstad, tvättmöjligheter och färdkostpåse. Med andra ord är det cykelvänliga boendeanläggningar för dig som är cyklande besökare.
De tre boendeanläggningar som är Bike approved accomodation är:

Mötesplats Borstahusens webbsida
Hotel Öresund Conference & Spas webbsida
STF Landskrona Vandrarhems webbsida

Två personer står med cyklar och blickar ut över havet

Foto: Oskar Fäldt

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.