fbpx

”Här får mina barn ett drömliv”

  1. Start
  2. Landskronabor berättar
  3. Flytta hit
  4. ”Här får mina barn ett drömliv”

Här får mina barn ett drömliv

2014 hittade Johanna Sjölin sitt drömhus på landet, i Vadensjö utanför Landskrona. Här får hon utlopp för sin kreativa sida och plats med både höns och katt. Från köksfönstret har hon milsvid utsikt över grönskande åkrar och Öresund.

Skånegården med bostadshus från 1870-talet hade det man brukar kalla ”potential” när Johanna Sjölin och hennes man Rasmus skrev på kontraktet för åtta år sedan.  

Ingen tyckte att vi skulle köpa det, eftersom det skulle bli så dyrt att renovera. Det var mörkt inuti huset med mörka bjälkar, en oinredd vind, fasader med olika utseende, golv i olika material och aprikosfärgade väggar. Men jag kände mig direkt hemma här. Det spelade nästan ingen roll hur det såg ut på insidan, eftersom läget och utsikten var så fin, säger Johanna Sjölin. 

Johanna Sjolin Vadensjö Landskrona
Christian Hovstadius

Den gamla gården ligger på en höjd och det öppna landskapet sträcker ut sig framför köksfönstret. Här ser du Öresundsbrons pyloner, Landskronas två vattentorn och Ven. Man känner att man är mitt i Öresundsregionen samtidigt som det råder ett lantligt lugn med böljande fält. 

Jag har blivit hemmablind nu, men alla som kommer hit stannar till och häpnar över hur långt man ser härifrån, trots att det ligger flera kilometer från kusten. 

När man har fått nog av den vackra utsikten kan man beundra insidan där Rasmus och Johanna lagt många timmar på att renovera från grunden och öppna upp nya ytor i huset för att få in mer ljus. Johannas inredningsintresse har funnits med sedan barnsben. 

För mig var det julafton när Ikea-katalogen kom. Som barn brukade jag ägna helgerna åt att möblera om mitt rum, och väckte ofta resten av familjen på helgerna med ljudet av sängen som skrapade runt i mitt rum. Väggarna såg ut som en ost med hål överallt eftersom jag alltid satte upp nya planscher.

I hennes nuvarande hus är det inga hål i väggarna. Johanna har en lugn, modern stil med färgskala i vitt och grått. Hon köper gärna möbler och inredningsdetaljer som är designklassiker, eller så skapar hon möblerna själv tillsammans med sin man. 

I mitt inredningsintresse får jag utlopp för min kreativitet. Vårt matsalsbord i betong är min design och Rasmus hantverk. Att skapa möbler är ett roligt sätt för mig att förverkliga mina idéer och få möblerna precis så som jag vill ha dem. Jag har tur som har Rasmus och hans bror som är duktiga hantverkare. 

Johanna Sjölin växte upp i en villa i grannbyn Asmundtorp, men drömde redan som liten om att ha en gård i framtiden. Hennes man Rasmus kommer från Vadensjö, och de har båda alltid bott i eller i närheten av Landskrona och trivs väldigt bra här. 

Vi bor på landet men har nära till allt. Det tar oss max tio minuter in till Landskrona, och vi har också nära till motorvägen och närliggande städer. Landskrona har det utbud som jag behöver och hela staden är på frammarsch. Det händer helt enkelt många roliga saker i Landskrona. Dessutom ser jag från mitt köksfönster hur näringslivet växer fram och fler företag etablerar sig. Då blir det väldigt konkret att staden utvecklas.

Deras eget hem utvecklas också konstant, och renoveringen har pågått i etapper sedan de flyttade in i maj 2014. 

Jag har haft en målbild som har drivit mig framåt, men det har absolut funnits stunder som varit tuffa där jag brutit ihop och velat sälja då eftersom renoveringen just då varit slitsam. Till exempel rasade vår ena loge i en storm och när vi skulle resa den nya stommen sammanföll det med min förlossning. Tajmingen har ibland varit riktigt dålig. Men nu när jag ser barnen leka här i trädgården och ser dem trivas här, så var det helt klart värt det.  

Vill du se mer av Johannas gård utanför Landskrona? Följ henne på Instagram på @sjolinjohanna 

Fakta Johanna Sjölin 

Bor: Vadensjö, 7 kilometer utanför Landskrona
Familj: Gift och två barn

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.