fbpx

”Här finns allting inom räckhåll” 

  1. Start
  2. Landskronabor berättar
  3. Flytta hit
  4. ”Här finns allting inom räckhåll” 

Här finns allting inom räckhåll

Inredaren Anna Zachrisson flyttade från Vellinge till Landskrona med sin familj för ett år sedan. Med tre små barn tycker hon att staden är perfekt eftersom det är nära till både bad, stad, lekplatser och koloniträdgårdar. 

Anna Zachrisson har länge haft en relation till Landskrona. Hon är född och uppvuxen i Borstahusen, men flyttade från staden år 2008. Nu är hon tillbaka med sin familj, sambon Gustav och tre barn, och trivs utmärkt.

 För den som har heltidsjobb och småbarnsliv känns det ofta som om det är vardag hela tiden. Varje dag är liksom en tisdag. Men jag upplever att vi får mycket mer i vår vardag eftersom allt är så nära. Vi kan cykla bort till en lekplats. Vi kan springa ner till stan och göra ett snabbt ärende. Det känns som om jag får mycket mer ut av mitt vardagsliv nu när jag bor i Landskrona.  

Anna Zachrisson bär på en kruka
Ett badrum

”Staden har vaknat”
När hon flyttade härifrån kände hon annorlunda, då ville hon se något annat. Hon tycker att staden har gjort en mycket positiv resa sedan dess, till exempel är utbudet av butiker är större och många flyttar hit.

Det är helt galet att en stad kan förändras så mycket på några år. Det känns som att staden har vaknat. Allt det som har varit bra; havet, citadellet, att det är nära till allt, det har fyllts med människor och ny energi. Från att ha skämts över Landskrona, så är folk jättestolta över sin stad. Man vill gärna göra saker här och ta del av allt det fina som finns här. 

Förälskad i 100-årig tegelvilla
Kanske har hennes bostad en liten roll i förälskelsen. För något år sedan hittade hon nämligen sitt drömhus, en pampig tegelvilla från 1922 ritad av Landskronas dåvarande stadsarkitekt Frans Ekelund. 

Direkt när jag kom in kände jag att jag skulle bo här. Men jag trodde knappt att det skulle bli så. På visningen trängdes 100 personer här inne. Men min 4-åriga son var övertygad om att det skulle bli vårt. Han sa vid första besöket ’vad gör alla de här människorna i vårt hus?’.

Och efter en lång och utdragen budgivning blev det äntligen vårt. 

Huset har blivit en perfekt fond för hennes nya liv. Hon arbetar numera som inredare och hjälper kunder att skapa vackra, funktionella och hållbara hem. Bland annat har hon fått i uppdrag att inreda programledaren Farah Abadis nya hem i Malmö. 

Ett sovrum med säng och tavla på väggen

Inreda med eftertanke
I det egna hemmet vill hon att man ska känna att det är ett gammalt hus, samtidigt som det ska fungera för en modern familj. Hon och Gustav har bevarat detaljer så som element, golvsocklar och parkettgolv, medan kök och badrum har byggts om för att bli mer funktionella. När hon inreder vill hon att det ska göras med eftertanke. Hon handlar gärna på auktionssajter och loppisar, även åt sina kunder. 

– Jag älskar återbruk och vurmar alltid för det. Många inreder sina hem efter vad som är trendigt just då, men jag försöker tänka lite annorlunda. Jag vill att du som kund ska hitta din egen stil, då kommer inredningen att hålla längre. Titta efter saker som är genuina, där någon lagt kraft och själ i skapandet. Den typen av föremål är mer tidlösa och sådana som man älskar år efter år. 

En uppsättning med figurer

Blandar loppisfynd med antikt
Hon lever som hon lär, och har inrett sitt matrum med enkel skänk som hon köpt på Marketplace och målat om, bredvid en divan från 1920-talet som hon bara betalade några hundralappar för. Resultatet blir en trivsam och rogivande miljö som reflekterar husets byggår. 

Anna Zachrisson har ett öga för detaljer och för det sköna. Och hon tycker att Landskrona passar bra för någon som uppskattar havsutsikt, vacker arkitektur, trädgård och historia. 

Jag brukar ofta ta promenader ner till Lindes hamn som bara ligger några minuter härifrån. Där är inte så mycket folk, och jag får en känsla av småstad som jag tycker om. Det är särskilt mysigt att gå ner dit på kvällen och titta på båtarna med barnen. Det är en fin liten vardagsutflykt. 

Hon är särskilt glad över att det finns ett koloniområde mitt i stadskärnan, vid citadellet, där man kan strosa runt och beundra trädgårdar som i vissa fall har legat där sedan 100 år tillbaka. 

En annan av mina favoritpromenader är i koloniområdet. Folk lägger ner så mycket i kärlek i sina trädgårdar och det känns i luften. Det säger något om Landskrona. Det gemensamma för Landskronaandan är att man bryr sig. Det tycker jag väldigt mycket om. 

Anna Zachrisson 
Familj: Sambon Gustav och barnen Nike 1,5, Loa, 3, och Lidas, 6.
Gör: Inredare
Bor: I tegelvilla i Landskrona från 1922, ritad av Landskronas dåvarande stadsarkitekt Frans Ekelund.
 
Instagram:  Du kan följa Anna på Instagram
@annazachrissons

Anna Zachrisson står i köket

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.