fbpx

”I Landskrona är det alltid nära till golfen”

  1. Start
  2. Landskronabor berättar
  3. Flytta hit
  4. ”I Landskrona är det alltid nära till golfen”

I Landskrona är det alltid nära till golfen

Om du vill plugga och spela golf finns det få städer som är bättre än Landskrona.
– Här kan jag cykla till golfbanan på tio minuter, säger Landskronabon Christian Hovstadius, 25, som studerar på Lunds universitet och spelar golf på elitnivå.

Christian Hovstadius är född och uppvuxen i Landskrona, men har de senaste åren gjort en avstickare till Daytona Beach för att spela golf på några av de bästa banorna i Florida, samtidigt som han studerade på Bethune Cookman University. Restriktionerna under pandemin ledde till att han återvände till Sverige och Landskrona. Härifrån pendlar han till Lund via tåg och har nyligen blivit antagen till mastersprogrammet i finans på Lunds universitet.

Christian Hovstadius
Camilla Jinnestål

Men golfen är fortfarande en viktig del i livet. Och förutsättningarna för att spela golf är lika bra i Landskrona som i Florida.

– Jag kan cykla från min lägenhet i stadskärnan till golfbanan på tio minuter. Det är få städer i Sverige som har en så bra golfbana på så nära håll, säger Christian Hovstadius.

Han har elitsatsat på golfen sedan han var tonåring. På Öresundsgymnasiet i Landskrona finns nämligen möjligheten att kombinera golfspel med exempelvis naturvetenskapligt program.

– Jag har alltid tyckt om matematik, så naturvetenskap var ett givet val för mig. Att jag dessutom kunde fortsätta satsa på golfen gjorde att jag valde gymnasiet i Landskrona.

Christian spelar på Landskrona golfklubb, som ligger i Borstahusen strax norr om Landskrona.

– Klubben är superbra och förbättras hela tiden. Den gav väldigt bra förutsättningar för mig att utvecklas när jag var junior. Dessutom har den hela två högklassiga 18-hålsbanor, vilket är optimalt om man har ett så stort golfintresse som jag.

Förra året spelade Christian på den svenska golftouren, men hans golfspelande har fått stryka lite på foten på grund av studierna.

– Jag har fortfarande ambitionen att jag vill tävla, men just nu är min satsning inte hundraprocentig. Jag tränar fortfarande flera gånger i veckan, men inte lika intensivt som förr.

Hans framtidsdrömmar är att jobba inom ekonomi- eller finansbranschen, kanske i Malmö eller Köpenhamn. Men först ska han fullfölja mastersprogrammet inom nationalekonomi, som han börjar hösten 2022.

– Det funkar väldigt bra att plugga i Lund och bo i Landskrona, det är enkelt att resa mellan städerna med tåg. Jag känner inte att jag vill flytta till Lund eftersom jag har allt jag behöver här i Landskrona. Och för mig, som har ett stort golfintresse, så är det här bästa staden att bo i.

Han tror att Landskrona kan passa den som gillar att ha en aktiv fritid, men som samtidigt tycker om att bo i en mindre stad med familjär stämning.

– Det är en go stämning här. Man träffar alltid någon man känner och läget är fantastiskt. Helsingborg och Malmö ligger också vid havet, men de städerna är mer urbana. Jag tycker om den mysiga bykänslan som finns här, samtidigt som det händer mycket. Det är en växande stad. Dessutom är det enkelt att resa till Helsingborg, Malmö eller Köpenhamn när vi vill ha variation eller besöka andra restauranger och butiker.

Tre favoritplatser i Landskrona:

– Restaurang Matscenen vid Teaterparken
– Landskrona Golfklubb med restaurangen Kvarteret Erikstorp
– Citystranden Lagunen på sommaren med restaurangen Lock, stock and barrel

Christian Hovstadius Landskrona golfkllubb

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.