fbpx

Om konsthallen

Om konsthallen

Landskrona konsthall är en av Skånes vackraste konsthallar och hör till utställarnas favorit. Det är lätt att förstå. Med stora fönsterväggar och konkret formspråk smälter byggnaden in i den omgivande parken. 

Landskrona konsthall uppfördes som en konstindustriell utställningslokal i samband med Landskrona stads 550-årsjubileum 1963. Byggnaden ritades av Sten Samuelson och Fritz Jaenecke och är ett renodlat exempel på en svensk modernistisk efterkrigsarkitektur.

Ytterväggar runt utställningsrummet är av glas. Ytan på rummet är 530 m2, 3 fasta väggar i rummet, takhöjd 2.90 m. Golv i svart skiffer.

Konsthallen innehåller förutom utställningshall även ett café som kallades Sherrybar. Idag finns här Café63 och Thimans vinbar

I en atriumgård, mitt i konsthallen, finns en japansk utställningsträdgård skapad av trädgårdsarkitekt Ulla Mohlin. Trädgården anlades 1989 i samband med en minnesutställning över Nobu Uta Hilding.

Landskrona konsthall

Foto: Ole Jais

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.