fbpx

Sex fina golfbanor

  1. Start
  2. Natur & hav
  3. Besöka
  4. Sex fina golfbanor

Sex fina folfbanor

I Landskrona och på Ven finns totalt sex golfbanor som alla erbjuder vackra vyer över Öresund och den skånska kusten.

På S:t Ibb’s Golfklubb på Ven möts du av en klassisk 9-håls park-och seasidebana med havet på sina ställen bara en wedge borta. Anläggningen byggdes i början på 70-talet är en riktig pärla för golfälskare.

Landskrona Golfklubb i Borstahusen finns två högklassiga 18-hålsbanor; Erikstorp och Hildesborg. Erikstorp, byggd 1960, är en välkänd och uppskattad park- och seasidebana. Från fler utsiktspunkter öppnas vackra vyer in mot Landskrona och ut mot Öresund och i nord och nordväst inramas horisonten av Hilleshögs dalar. Hildesborg, byggd 1987, är en parkbana som fick ny sträckning 2017. Banornas kvaliteter uppskattas av många – både amatörer och spelare på den nordiska proffstouren.

– Ur en golfspelares perspektiv har Landskrona ett bra läge med väldigt fina och varierande golfbanor. Landskrona Golfklubb ligger väldigt vackert vid havet i Borstahusen. När man kommer upp på toppen av Erikstorpsbanan har man vacker utsikt över sundet där man ser både till Köpenhamn och Helsingör, säger tidigare fotbollsproffset Jonas Olsson. Läs mer om varför Jonas Olsson gillar att golfa i Landskrona här.

I Häljarp söder om Landskrona ligger Öresunds Golfklubb och en vacker 18-hålsbana som är modern och trixig med mycket vatten och fantastiska greenområden. I Glumslöv norr om Landskrona finns en 18-håls play-and-pay bana samt en 9-håls parkbana som kräver officiellt handikapp.

Foto: Anders Ebefeldt/Studio-e.se, Landskrona stad

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.