fbpx

Tips på grill- och picknickplatser

  1. Start
  2. Natur & hav
  3. Besöka
  4. Tips på grill- och picknickplatser

Tips på trevliga grill-och picknickplatser

Umgås med familj och vänner utomhus! Grilla korv och pinnbröd, drick varm choklad eller hämta take away från någon av stadens krogar. Här får du våra tips på trevliga picknick – och grillplatser i och runt om Landskrona. 

Saxtorpsskogen

Saxtorpsskogen ligger söder om Landskrona stad och är en okänd pärla. Här växer en blandning av löv och barrträd och skogen känns som om den är tagen ur Elsa Beskows sagor. Här kan ni vandra längs slingrande stigar, leka kurragömma mellan träden och leta efter stubbar som liknar troll. Lite väster om Sandtrollets förskola hittar du grillområdet. Här kan du också parkera.  Hitta till Saxtorpsskogen (Länk till Google maps)

Två kvinnor och en man har picknick vid ett bord och bänkar i Borstahusen

Borstahusen och Lill-Olas

I Borstahusen finns det gott om fasta grillplatser. Du hittar ett grillhus norr om Borstahusens hamn och i Lill-Olas finns det både grillhus och mindre fasta grillar. Norr om Lill-Olas, intill vindskyddet hittar du också en grill. Både i Borstahusens hamn och vid Lill-Olas finns lekplatser. I området finns det också många bänkar.

Hitta till Borstahusen (Länk till Google maps)
Hitta till Lill-Olas (Länk till Google maps)

Picknickplatser i Landskrona

Citadellområdet bjuder på stora, härliga grönområden, mitt i stadskärnan. Här finns flera bänkar som är utspridda på området men ta gärna med en filt om ni vill sitta i gräset. Missa inte den stora lekplatsen. Hitta till Citadellet (Länk till Google maps)

Vid Lagunen finns det flera fasta grillplatser och flera bänkar. På området hittar du även en skatepark och en mindre lekplats. Hitta till Lagunen (Länk till Google maps)

Längs Strandvägen, vid statyn Borstahusgumman finns det bänkar precis intill havet. En vindstilla dag är det undebart att sitta här och blicka ut över sundet och Ven. Hitta till Strandvägen (Länk till Google maps)

Karlslundsparken med lekplats och mindre djurpark är det perfekta picknickstället för barnfamiljen. Här finns grillhus intill utegymet. Hitta till Karlslundsparken (Länk till Google maps)

Vandring Landskrona

Sundvik/Ålabodarna

Ålabodarna och Sundvik är pittoreska fiskelägen med gulliga gamla hus och natursköna Hilleshögs dalar precis intill. Längs Ålabodsvägen hittar du en fast grillplats men det är också fint att ta en promenad längs Skåneleden och inta matsäcken vid Hilleshögs dalar där du har en fantastisk utsikt över sundet och Ven. Hitta till Ålabodarna (Länk till Google maps)

Ven

Ven är underbart att besöka även under vintern då stillheten har intagit ön. Fasta grillplaster finns i Bäckvikens och Kyrkbackens hamnar. Tänk på att Ven är ett natureservat så det är inte tillåtet att elda på andra platser. Ventrafiken kör till Ven året om. 

Fyra kvinnor står på en strand och pratar

Foto: Anna Wiedner, Oskar Fäldt, Lisa Wikstrand

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.