fbpx

Landskronas 4 bästa picknickplatser

  1. Start
  2. Natur & hav
  3. Besöka
  4. Landskronas 4 bästa picknickplatser

Landskronas 4 bästa picknickplatser

Picknick med cityhäng, strandmys eller ensam mitt i det gröna. I Landskrona kan du matcha sommarens favoritpicknickplats helt efter lust och känsla. Här är fyra av stadens smultronställen.

1. Fika i dramatisk natur

Bland böljande kullar och dramatiska branter ner mot det glittrande Sundet, hittar du en picknickplats med milsvida utsikt. Här vilar Ven som en toppig juvel i det blå och Danmark som en färggrann kuliss i bakgrunden. Bara att breda ut filten och tömma picknickkorgen på dess lockande innehåll och sitta och njuta. Om du vill, kan du vandra längs Skåneleden både uppe längs sluttningens krön och nere längs stranden. Eller bara fortsätta sitta och njuta.

Var: Hillehögs dalar (Länk till Google maps)

Två kvinnor sitter i gräset. En häller upp kaffe från en termos

2. Finpicknick vid Citadellet

Historiens vingslag hörs utan tvekan för den som slår sig ner i gräset intill den klassiska gamla gärdesgården och vilar ögonen på Citadellet. I denna gröna, lummiga miljö passar fikakorgen lika bra som en medhavd burgare. Citadellet är Nordens bäst bevarade slott från 1500talet och efter picknicken erbjuder området en stor lekplats, café, öppna ateljéer och butiker med blommor och antikviteter.

Var: Landskrona citadell med omnejd. (Länk till Google maps)
Burgarna kan du till exempel köpa på LA burgers på Järnvägsgatan.

En mamma och två barn har picknick vid citadellet

3. Strandhäng med pizza vid Lill-Olas badstrand

När sista dropparna efter badet har torkat och den blöta sanden lossnat från tårna brukar magen göra sig påmind. Men i stället för att ge dig av hemåt kan du fortsätta njuta av hav och strand – och greja en picknick. Restaurangen Kvarteret Erikstorp gör pizza på främst italienska råvaror.

Var: Lill -Olas badstrand (Länk till Google maps) 
Pizzan hittar du på Lill Olas väg 30 i Norra Borstahusen, picknickfilten brer du ut var du vill längs havet. Här finns också praktiska picknickbord

Picknick på stranden

4. Citypicknick med sushi

För dig som gillar liv, rörelse och shopping finns praktiska bänkar på Rådhustorget att picknicka på. Eller, varför inte slå er ner på trappan till fontänen »Västanvinden« mitt på torget? Den som vill imponera på sitt sällskap kan diskret påpeka för vännerna att den är skapad av målaren och skulptören Anders Olsson och invigdes 1929.

Var: Rådhustorget (Länk till Google maps)
Alldeles intill, på Rådhustorget 7, ligger OkaSaan, japansk restaurang och sushibar, som erbjuder take away. På Östergatan 8 finns Edo Sushi.

Två tjejer sitter på en bänk och äter

Foto: Mathilda Ahlbäck, Julibarnen och Landskrona stad

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.