Mat och dryck

  1. Start
  2. Besöka
  3. Ven
  4. Mat och dryck

På Ven böljar fält av raps och durum. Klimat och jordmån har lockat till produktion av både rapsolja och whisky. Här finns restauranger för dig som vill unna dig en middag utöver det vanliga och mysiga caféer där du kan sitta ner och njuta av en kopp kaffe och en bit kaka. Missa inte heller Hvenglassen som säljs i Bäckvikens hamn.

Destilleriet Spirit of Hven Backafallsbyn är en av världens minsta familjeägda Pot Still destilleri där allt från mäskning till jäsning, destillering samt ekfatslagring och buteljering sker under samma tak. Destilleriet erbjuder både guidade visningar och whiskyprovningar.

Pumpans café & restaurang erbjuder medelhavsinspirerad mat av ekologiska råvaror. Restaurang Bread on Wine ligger placerad i Kyrkbackens hamn med fantastisk utsikt över Öresund. Här serverar tapas och de erbjuder över 300 olika sorters vin.

Här hittar du alla matställen på Ven

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.