fbpx

Besök Ven under vintern

  1. Start
  2. Besöka
  3. Ven
  4. Besök Ven under vintern

Ett besök på Ven under vintern kan varmt rekommenderas. Stillheten har åter intagit ön och naturen är magiskt vacker. Vandringar med alpackor eller på egen hand, cykelturer och god mat gör Ven till ett härligt utflyktsmål även off-season. Ventrafikens färjor går året om mellan Landskrona och Ven och om du inte vill cykla eller vandra så möter Skånetrafikens bussar upp i Bäckvikens hamn på Ven.

 

Ett härligt sätt att uppleva Ven under vintern är att vandra. Följ den 12 km långa Skåneledenslingan eller vandra längs stränderna runt om ön. Det sistnämna alternativet är lite mer utmanande då det på sina ställen är stenigt och ojämt underlag men det väl värt mödan då det är mäktigt att vandra nedanför branterna och precis intill havet. Ett annat tips är att ta bussen upp till Kyrkbackens hamn och promenera tillbaka till Bäckvikens hamn. Missa inte utsiktsplatsen vid S:t Ibbs medeltida kyrka. Här i från har du en fantastisk utsikt över Öresund och den danska kusten.

Om du vill ha sällskap under din vandring finns det möjlighet att vandra med alpackor. Dessa ulliga och gulliga varelser går sakta och det gör vandringen lugn och meditativ.

Stanna till och värm dig med god mat och dryck längs vägen. Backafallsbyn Spirit of Hven och Turistgården, House of Hven håller öppet året om men kontakta dem gärna innan så att du vet att de har öppet just den dagen som du kommer. Om du önskar att stanna över natten så finns det flera mysiga boenden på ön.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.