fbpx

Planera din resa

  1. Start
  2. Ven
  3. Besöka
  4. Planera din resa

Hur tar jag mig till Ven?

Ventrafikens färjor trafikerar Landskrona och Ven dagligen, året om. Under sommaren kan du även åka från RååHelsingborg och Danmark.

Det finns även båttaxi och båtcharter på Ven.

Var parkerar jag bilen?

Bilen lämnar du lämpligast på fastlandet. Precis intill färjeläget finns två parkeringar. En 3- och en 7-dygnsparkering.
Hitta parkering

Var parkerar jag bussen?

På Kolgatans parkering (precis intill Ventrafikens terminal) kan du stå 1h.  På Magasinsgatan, bakom järnvägsspåret, kan du stå upp till 24h. Här i från är det ca 5 minuters promenad till Ventrafiken och ca 10 minuter till stadskärnan. Du kan också stå längs gatorna som ligger intill Magasingatan. Här är det 24h parkering. Vi har tyvärr ingen långtidsparkering för bussar.

Hur tar jag mig runt på Ven?

Enklast tar du dig runt på ön med cykel men självklart finns det också andra transportmedel. Skånetrafikens bussar kör enligt tidtabell mellan Bäckvikens hamn och Kyrkbackens hamn. Om ni kommer som grupp går det att abonnera en buss alternativt åka traktorsläp. Det finns även  häst och vagn,  golfbilsuthyrning och miljöbil.

Finns det en karta över Ven?

Det finns en karta där alla sevärdheter, aktiviteter, boenden och matställen är utsatta. Du kan ladda ner kartan digitalt eller kontakta turistinformationen så skickar vi den med post till dig.

Ladda ner din Venkarta här

Läs också vårt sommarmagasin med tips inför din resa till Ven

Kan jag få hjälp med att boka min gruppresa?

Ibland kan det vara skönt att låta någon annan planera och boka resan och kanske speciellt när man reser som grupp. Om du önskar hjälp med din bokning kan du kontakta Vens Lilja eller de olika boendeanläggningarna på Ven.

Kontaktinformation till anläggningarna hittar du här

Kontakta turistinformationen

Ring eller maila oss så hjälper vi dig med dina turistiska frågor om Ven.
+ 46 (0)418-47 00 00
visit@landskrona.se

InfoPoint

Om du önskar personlig service under din vistelse på Ven är du välkommen att besöka våra InfoPoints.
Hitta närmsta InfoPoint på kartan

Hur är det öppet på Ven?

Under högsommaren är det mesta öppet dagligen men utanför säsong kan det vara bra att förboka. Klicka i rutan nedan för att komma till kalendern som visar vad som är öppet på Ven.

Klicka för att hämta öppettider på Ven idag torsdag 6 oktober

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.