fbpx

8 tips för barnfamiljen att göra på Ven

  1. Start
  2. Ven
  3. Besöka
  4. 8 tips för barnfamiljen att göra på Ven

8 tips för barnfamiljen

1.  Det är roligt att cykla! Hos Vens cykeluthyrning finns det cyklar i olika storlekar, barnsitsar och kärror. Glöm inte att ta med egen hjälm. Cykeluthyrningens webbsida

2.  Prova lekar från Tycho Brahes tid i den idéhistoriska lekparken på Tycho Brahe-museet. Det är också spännande att se multimediaföreställningen i observatoriet. Tycho Brahe-museets webbsida

3.  Spela fotboll och basket på multiarenan som ligger längs Landsvägen, mitt på ön. Här finns också en Piffl-box där ni kan hyra sport och utomhusspel.

4.  Vid Tuna by ligger Vens stora lekplats. Här finns också ett grönområde där ni kan sitta ner och äta medhavd matsäck.

5.  Från S:t Ibbs medeltida kyrka har ni en fantastisk utsikt över Öresund och den danska kusten. Klättra upp på bunkern som finns precis utanför muren och ni får bästa utsikten.

6.  Nedanför kyrkan hittar ni Kyrkbacken med hamn och sandstrand. Här tar man gärna ett dopp i det blå och fyller på med energi på någon av restaurangerna.

7.  Gå på strandjakt på någon av de undangömda stränderna. Bygg torn av stenar eller leta efter mjuka glasbitar som slipats av havet.

8.  Smaka på Vens egna glass som säljs i kiosken i Bäckvikens hamn.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.