fbpx

Besök Ven under hösten

  1. Start
  2. Ven
  3. Besöka
  4. Besök Ven under hösten

Upplev stillheten på Ven under hösten

Ett besök på Ven under hösten kan varmt rekommenderas. Stillheten har åter intagit ön och naturen är magiskt vacker. Ventrafikens färjor går året om mellan Landskrona och Ven så det är enkelt att ta sig hit.

Ett härligt sätt att uppleva Ven är att vandra. Följ den 12 km långa Skåneledenslingan som tar dig Ven runt och bjuder på vandring precis intill havet, förbi pittoreska hamnar och genom storslagen natur.

Om du inte vill vandra runt hela ön kan du ta bussen upp till Kyrkbackens hamn och promenera tillbaka till Bäckvikens hamn.

Precis ovanför Kyrkbackens hamn stoltserar S:t Ibbs medeltida kyrka. Här i från har du en fantastisk utsikt över Öresund och den danska kusten. Här avnjuter du gärna medhavd matsäck.

Mitt på ön hittar du Tycho Brahe-museet. Här kan du lära dig mer om Tychos liv och vetenskap och få en inblick i hur livet såg ut för de människor som bodde på ön under 1500-talet. Museet håller öppet helger i september och oktober. 

Under hösten är inte allt öppet på Ven så vi rekommenderar vi dig att förboka ditt restaurangbesök innan avresa.

House of Ven och Spirit of Hven Backafallsbyn brukar hålla öppet året om. De erbjuder både övernattning och mat.

Två personer går på en strand

Foto: Lisa Wikstrand

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.