fbpx

Guidningar

Låt oss berätta historien om Tycho Brahe för er
Våra guidade, tematiska visningar är det bästa sättet att uppleva museet på och få så mycket som möjligt ut av sitt besök. Vi ger även visningar runt Ven på cykel.

Tillgängliga språk är svenska och engelska.

Vid frågor kontakta oss gärna på tycho.brahe@landskrona.se

Tychos liv och leverne
Följ med på en spännande visning som tar ett helhetsgrepp på Tycho Brahe. Vi hör om hans nyfikenhet och vetenskap och ser återskapade instrument och originalföremål. Genom att besöka platserna för hans slott och observatorium, Uraniborg och Stjärneborg, samt den omgivande renässansträdgården, får vi en bred bild av Tycho Brahe. I fokus står hans arbeten inom astronomi, läkekonst och boktillverkning.

Längd: 60 minuter.

Pris: 800 kronor per visning + entré 60 kronor per person.

Tychos liv och leverne-fördjupning
En visning för dig som vill veta mer. Vi gör en djupdykning i Tycho Brahes banbrytande forskningsarbete och tittar närmare på hans instrument, papperskvarn och observatorium. Hur funkade Tychos imponerade stålkvadrant och vem byggde den? Vi går på detaljnivå och berättar om upptäckter som gjorde Ven till ett internationellt besöksmål under 1500-talet och som på sikt ledde till en ny världsbild!

Längd: 90 minuter

Pris: 1200 kronor per visning + entré 60 kronor per person.

Tycho och Ven på cykel
Följ med på en inspirerande tur runt öns smultronställen och kulturhistoriska platser. Längs kustbelägen stig ser vi de berömda Backafallen, Nämndemansgården och S:t Ibbkyrkan med storslagen utsikt över Sundet. Guidningen innefattar givetvis även ett besök på Tycho Brahe-museet.

Guiden kan möta upp på valfri plats.

Längd: 2,5 timmar.

Pris: 2400 kronor/guide + entré 60 kronor/person (grupper om max 20 pers/guide)

Foto: Mickael Tannus

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.