fbpx

Guidade visningar

Låt oss berätta historien om Tycho Brahe för dig

Genom våra guidade visningar får du ut det mnesta av ditt besök på vårt museum. Vill du även se Ven, ger vi även visningar runt ön på cykel.

Vi tar emot bokade grupper hela året. Men vid visningar utanför museets ordinarie öppettider, tillkommer en kostnad på 800kr per guide och påbörjad timme.

Tillgängliga språk är främst svenska och engelska. Hör av dig om du undrar över något annat språk. Kanske kan vi lösa detta också!

Vid frågor kontakta oss gärna på tycho.brahe@landskrona.se

 Klicka här för att boka en guidning


Tychos liv och leverne

Följ med på en spännande visning som tar ett helhetsgrepp på Tycho Brahe. Vi hör om hans nyfikenhet och vetenskap och ser återskapade instrument och originalföremål. Genom att besöka platserna för hans slott och observatorium, Uraniborg och Stjärneborg, samt den omgivande renässansträdgården, får vi en bred bild av Tycho Brahe. I fokus står hans arbeten inom astronomi, läkekonst och boktillverkning.

Längd: 60 minuter.

Pris: 950 kronor per visning + entré 60 kronor per person.


Tychos liv och leverne-fördjupning

En visning för dig som vill veta mer. Vi gör en djupdykning i Tycho Brahes banbrytande forskningsarbete och tittar närmare på hans instrument, papperskvarn och observatorium. Hur funkade Tychos imponerade stålkvadrant och vem byggde den? Vi går på detaljnivå och berättar om upptäckter som gjorde Ven till ett internationellt besöksmål under 1500-talet och som på sikt ledde till en ny världsbild!

Längd: 90 minuter

Pris: 1400 kronor per visning + entré 60 kronor per person.

Tycho och Ven på cykel

Följ med på en inspirerande tur runt öns smultronställen och kulturhistoriska platser. Längs kustbelägen stig ser vi de berömda Backafallen, Nämndemansgården och S:t Ibbkyrkan med storslagen utsikt över Sundet. Guidningen innefattar givetvis även ett besök på Tycho Brahe-museet.

Guiden kan möta upp på valfri plats.

Längd: 3 timmar.

Pris: 3600 kronor/guide + entré 60 kronor/person (grupper om max 20 pers/guide)

Guidade Visningar – drop in

Våra duktiga guider visar dig gärna runt på museet och i vår slottsträdgård. Biljett köper du i museientrén, ingen föranmälan krävs. Biljetten kostar 30 kr, plus entré till museet.

Varje dag mellan 29 april- 23 juni
Kl. 11.00, 13.00 och 14:30

Varje dag mellan 25 juni – 15 augusti
Kl. 11.00, 13.00, 14.30 (ENG) och 16.00

Helger under hösten
kl. 11.00 och 13.00

Kostnad
Entré plus 30 kronor. Max 30 deltagare per grupp.

Visningarna kan utgå till förmån för bokade visningar.

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.

Chat

Welcome

Before we can start the conversation, we need to know who you are.